ua en ru

Кількість жертв тайфуну "Ваші" на Філіппінах досягла 927 осіб

Кількість жертв тайфуну "Ваші" досягла 927 осіб, повідомляє Reuters. За офіційними даними, основний удар стихії на себе прийняли філіппінські міста Іліган і Кагаян-де-Оро на острові Мінданао.

За офіційними даними, найбільше загиблих від тайфуну в місті Кагаян-де-Оро. Незважаючи на те, що місто віддалене від берегової лінії, число жертв нині складає 580 людей. Представники спеціальної державної комісії також офіційно заявляють про 279 жертв в прибережному Ілігані.

Число загиблих продовжує неухильно рости через те, що практично вся інфраструктура острова зруйнована проливним дощами. За попередніми даними, було зруйновано близько 3 тис. будинків.

Евакуаційні центри вже переповнені, кількість постраждалих сягає 45 тис.

Раніше повідомлялося про 713 загиблих і 500 зниклих безвісти.

Також повідомлялося, що у зв'язку з небезпекою поширення епідемій влада Філіппінських островів проведе масові поховання жертв тайфуну - неопізнаних тіл, які вже зараз перебувають у стадії сильного розкладання через високу вологість і теплий клімат.

Нагадаємо, 27 вересня 2011 р. на Філіппіни обрушився потужний тайфун, який ніс з собою проливні дощі і шквальний вітер, швидкість якого перевищувала 170 км/ч. Загинули десятки людей. Понад мільйон людей залишилися без електрики. Через тайфун була закрита фондова біржа, а також перервана робота Посольства США в столиці країни. Влада розпорядилася про евакуацію 100 тисяч людей в центральній провінції Албай.

В середньому через територію Філіппін за рік проходить до 20 тайфунів. Найпотужніший тайфун в історії держави вдарив по о. Лейте в 1991р., Тоді стихія забрала життя 6 тис. жителів.