ua en ru

Число жертв серії вибухів в Багдаді збільшилася до 14, поранено понад 100 чоловік

У Багдаді сьогодні сталася серія нападів із застосуванням замінованих автомобілів. Вибухи були спрямовані проти іранських паломників, іракських мирних жителів і поліцейських. До цього моменту кількість загиблих збільшилася до 14 людей, ще 100 людей поранено, у тому числі - 6 загиблих і 30 поранених серед іранських паломників, передає "Сіньхуа".
Перші два вибухи в суботу були спрямовані проти іранських паломників. Один замінований автомобіль привели в дію в районі Кадімія на півночі Багдада, що призвело до загибелі п'яти чоловік і поранення 18, які опинилися на місці події. Слідом за цим, в іншому районі на півночі столиці начинений вибухівкою автомобіль врізався в автобус, в якому знаходилися іранці, і вибухнув, в результаті чого загинули дві людини і отримали поранення 28.
Ринок на півдні Багдада також піддався в цей день нападу із використанням замінованого автомобіля, в результаті чого загинули, щонайменше, шість чоловік і поранені 42. Деякі магазини і десятки машин зруйновані на місці події. Раніше того ж дня в Багдаді стався вибух бомби, в результаті якого загинула одна людина і було поранено 15.