ua en ru

Число жертв обвалення даху торгового центру в Ризі зросла до 25 осіб

Кількість загиблих при обваленні даху торгового центру Maxima в Ризі збільшилася до 25 людини, повідомляють латвійські ЗМІ з посиланням на державну поліцію. Серед них - троє рятувальників, які ліквідували наслідки трагедії.

Серед жертв також троє співробітників торгового центру. Повідомляється, що ще трьох раніше не виявили, два працівника магазину госпіталізовані.

Загальне число постраждалих налічує близько 40 осіб, серед них дитина і десять рятувальників. Раніше повідомлялося про 18 загиблих і 36 госпіталізованих.

Скільки людей ще залишаються під завалами, точно не відомо. Багато з тих, хто знаходився у торговому центрі Maxima під час обвалення, виявилися заблокованими в напівзруйнованому будинку. В 9:00 за київським часом (7:00 за місцевим часом) рятувальники відключили техніку, щоб спробувати визначити місцезнаходження залишилися під завалами людей. Повідомляється, що під завалами були чутні дзвінки мобільних телефонів. Однак надій на те, що під завалами є ті, що вижили, залишається все менше.

Площа обвалення склала близько 500 кв. м. Основний удар припав на овочевий магазин і магазин Drogas. Причина обвалення поки невідома, однак на даху торгового центру, за різними відомостями, велося будівництво дитячого майданчика або зимового саду, що і могло послужити причиною обвалення. Торговий центр Maxima був побудований у 2011 р. компанією Homburg Group і підприємством RE&RE.