ua en ru

Число жертв отруєнь сурогатним алкоголем досягло 73

Число жертв отруєнь сурогатним алкоголем досягло 73 Фото: число жертв отруєнь сурогатним алкоголем досягло 73

У Харківській області зареєстровано 4 летальних випадки отруєння

Кількість жертв отруєнь сурогатним алкоголем станом на 28 листопада 2016 року, досягла 73 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Як наголошується, в Харківській області станом на 28 листопада за результатами судово-медичної експертизи зареєстровано 4 летальних випадки отруєння сурогатами алкоголю. При цьому три випадки зафіксовані в Вовчанськом районі Харківської області, і один - в Харкові.

"Загальна кількість отруєнь фальсифікованим алкоголем по Харківській області складає 104, з них померло - 57. За даними судово-медичної експертизи Харківської області метиловий спирт виявлено у 54 померлих", - йдеться в повідомленні. Разом з тим, у Донецькій, Луганській, Житомирській, Миколаївській, Запорізькій і Дніпропетровській областях нових випадків отруєнь сурогатами алкоголю не зареєстровано.

"станом на 28.11.2016 року в країні зареєстровано 150 випадків отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них 73 завершилися летально", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 69 жертви отруєння алкоголем.