ua en ru

Кількість сирійських біженців в Туреччиніі перевищило 10 тис. осіб

Число сирійських біженців на території Туреччини перевищило 10 тис. осіб. Нещодавно до Туреччини втік ще 421 сирієць, намагаючись врятуватися від наслідків громадянського конфлікту в цій арабській країні, передає телеканал France24 з посиланням на турецькі ЗМІ. Більша частина біженців - це жінки і діти.

Турецькі власті закрили табори для біженців від будь-яких зовнішніх контактів. Повідомляється, що їх мешканці отримують їжу три рази на день, необхідне медичне обслуговування, теплу воду і навіть пральні машини і телевізори. Напередодні один з таборів відвідала голлівудська актриса Анжеліна Джолі, виступивши в якості представника Верховного комісаріату Організації Об'єднаних Націй у справах біженців.

16 червня 2011 р. міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що Анкара відкриє кордони для сирійських біженців, що рятуються від наслідків конфлікту. Відомо, що чимало біженців прийшли до Туреччини з території Джіср-еш-Шугур - населеного пункту, де протистояння противників президента Сирії Башара аль-Асада та влади цієї країни прийняло озброєний характер. Армія уряду провела військову операцію, щоб повернути місто під контроль Дамаска.