ua en ru

Число безробітних у всьому світі в 2017 році досягне 201 млн осіб, - МОП

Число безробітних у всьому світі в 2017 році досягне 201 млн осіб, - МОП Фото: у світі зростає кількість безробітних

До кінця цього року показники безробіття у світі зростуть на 3,4 мільйона

Число безробітних у всьому світі в 2017 році досягне 201 млн осіб. Про це йдеться в доповіді Міжнародної організації праці (МОП) щодо зайнятість у світовому масштабі, повідомляє Центр новин ООН.

"У 2017 році число безробітних у всьому світі збільшиться і досягне 201 мільйона чоловік. У 2018 році армію безробітних можуть поповнити ще 2,7 мільйони осіб", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, причиною зростання числа безробітних називають той факт, що темпи зростання чисельності людей працездатного віку випереджають темпи створення нових робочих місць.

"Ми припускаємо, що до кінця цього року показники безробіття у світі зростуть на 3,4 мільйона. Головним чином, це результат погіршення ситуації в країнах з перехідною економікою, і в якійсь мірі також в країнах, що розвиваються", - сказав генеральний директор МОП Гай Райдер.

Він також зазначив, що на даний момент необхідно одночасно вирішувати два завдання: заповнювати те, що було втрачено через глобальну економічну і соціальну кризу, та створювати додаткові робочі місця для десятків мільйонів людей, що з'являються щороку на ринку праці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частинт зони проведення антитерористичної операції) у листопаді 2016 р. рівень безробіття порівняно з попереднім місяцем дещо збільшився і склав 1,3%.