ua en ru

Чиновники, керуючі сферою будівництва, не знайомі на необхідному рівні з існуючим законодавством, - Близнюк

Основними перешкодами на шляху впровадження Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" є відсутність зворотного зв'язку та недосконале знання закону посадовими особами, які першими повинні його впроваджувати. Про це сказав в ході семінару-наради щодо прийняття невідкладних заходів по реалізації положень згаданого закону міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

"Є таке поняття - забезпечити зворотний зв'язок. На одному з попередніх нарад питаю одного із заступників губернатора: які документи потрібні для початку? На що він давай називати вимоги, встановлені, мабуть, ще Совнаркомом... Упевнений на 99%, якщо зараз запитаю когось із присутніх, скільки статей в цьому законі, і яка з них встановлює відповідальність, то результат буде схожий. Перш ніж виконувати закон, його треба знати досконало! Вимагаю від керівників департаментів Міністерства (регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ) забезпечити надійний зворотний зв'язок, щоб люди, які керують сферою будівництва в областях, знали закони, і могли роз'яснювати їх у своєму регіоні", - зазначив Близнюк.

За його словами, для реалізації закону підготовлена ​​вся необхідна нормативно-правова база, яка на сьогодні складається з 21 Постанови Уряду і 15 наказів Мінрегіону. Однак, як повідомив міністр, зважаючи на зазначені причини згадані підзаконні акти не працюють.