ua en ru

Чиновники приховують справжню кількість жертв серед мирного населення на сході, - Медведчук

Чиновники навмисне замовчують кількість жертв серед мирного населення, адже ці цифри могли б шокувати навіть тих, хто ще недавно закликав проводити антитерористичну операцію до переможного кінця. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"Кількість жертв збройного конфлікту на сході країни збільшується з кожною годиною. І найстрашніше, що в результаті бойових дій гинуть мирні жителі", - підкреслює він.

За словами політика, в прес-службі АТО не називають точну кількість жертв серед мирного населення Луганської та Донецької областей. "Відомо лише, що рахунок вбитих йде вже на сотні", - зазначає він.

Лідер "Українського вибору" нагадав, що раніше заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець оприлюднив дані, згідно яким в зоні проведення АТО на сході України серед цивільного населення загинуло 478 осіб, у тому числі 30 жінок та 7 дітей. Проте пізніше МОЗ спростував ці дані, уточнивши, що мова йде про загальну статистику смертності в регіоні, в тому числі і ненасильницьку.

"Ціна проведення АТО - життя сотень звичайних українців. Але, мабуть, влада і представники "партії війни" вже мислять категоріями сталінської епохи: "Одна смерть - трагедія, мільйон смертей - статистика", - резюмує Медведчук.