ua en ru

Чиновники і ЗМІ односторонньо подають інформацію про Донбас, - Медведчук

Прагнення припинити бойові дії, жити в мирній і стабільній країні об'єднало українців. Місяць перемир'я змусив їх переоцінити те, що сталося за останній час. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За його словами, суспільство втомилося від агресії та насильства і тому негативно реагує на заклики представників "партії війни" ввести воєнний стан і продовжувати АТО до переможного кінця. "Люди починають розуміти, що конфлікт на Донбасі вигідний тим чиновникам і політикам, які намагаються списати на бойові дії свої провали і прорахунки, відсутність реформ і реальних дій по боротьбі з корупцією", - зазначив він.

Медведчук заявив, що інформаційні центри радикально налаштованих політсил проводять цілі кампанії, мета яких - приховати правду, спотворити реальний стан справ на Донбасі, звинуватити у всьому тільки одну сторону конфлікту.

"На початку жовтня після обстрілу школи в Донецьку, в результаті якого загинули мирні громадяни, міжнародна неурядова організація Amnesty International оприлюднила заяву, яке пролило світло на ситуацію на Донбасі. "Українські війська повинні негайно припинити вогонь в житлових районах у Донецьку", - заявив директор програми Amnesty International у Європі та Центральній Азії, також зазначивши, що, "проводячи військові операції в житловому районі, сепаратисти поділяють відповідальність за ці останні напади з українськими силами", - додав лідер "Українського вибору".

Однак, вважає політик, українські чиновники і ЗМІ продовжують подавати інформацію однобічно, розділяючи громадян країни на своїх і чужих, штучно створюючи образ ворога.