ua en ru

Посадовця "Укрзалізниці" підозрюють у розкраданні майже 1 млн гривень

Посадовця "Укрзалізниці" підозрюють у розкраданні майже 1 млн гривень Фото: посадовець "Укрзалізниці" привласнив майже 1 млн гривень держкоштів (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Правоохоронці повідомили про підозру службовцю відокремленого підрозділу "Укрзалізниці" у привласненні 750 тисяч гривень державних коштів. Гроші були виділені на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі станції "Київ-Пасажирський".

Слідчі встановили, що посадовець одного зі структурних підрозділів "Укрзалізниці" склав відповідні документи щодо виконання будівельних робіт у приміському вокзалі станції "Київ-Пасажирський" із товариством з ознаками фіктивності.

Ці документи стали підставою для перерахування відокремленим підрозділом "Укрзалізниці" 750 тисяч гривень на рахунок фіктивного товариства. Окрім того, фігурант достовірно знав, що ремонт у зонах очікування для пасажирів ця фірма виконувати не буде, повідомили у поліції.

Зазначається, що правоохоронці повідомили про підозру службовій особі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. За незаконні оборудки зловмиснику загрожує до 12-ти років позбавлення волі.