ua en ru

China Life зацікавилася можливістю інвестицій в російські активи

Страхова компанія Китаю China Life зацікавилася можливістю інвестицій в російські активи, пише РБК daily.

Китайські бізнесмени вже відвідали офіси декількох страхових компаній, а також провели переговори з главами ММВБ і РТС.

Топ-менеджер крупної інвесткомпанії повідомив, що знає про зустрічі керівництва російських бірж з представниками China Life: «Китайці цікавилися, як влаштований російський фондовий ринок, зокрема, запитали, чи є в Росії центральний депозитарій. Вони також питали про об'єм російського боргового ринку і підготовлюваних розміщеннях». Джерело, близьке до «Росгосстраху», говорить, що і з його топ-менеджерами провели консультації представники китайського страховика: «Вони цікавилися акціями російських публічних і непублічних компаній, а також можливістю інвестувати в боргові інструменти».

Інший учасник фінансового ринку сказав, що інвестори зацікавилися і страховим бізнесом, додавши при цьому, що це вже не перший їх візит до російських страховиків. Зокрема, торік китайські товариші зробили візит практично всім крупним компаніям, включаючи «Росгосстрах» і «Інгосстрах».

Представник «Інгосстраху» завірив, що офіційно китайські бізнесмени не зверталися до них, «але не виключено, що вони могли зустрітися з кимось з топ-менеджерів або акціонерів компанії».

У Федеральній службі страхового нагляду наполягають, що ніяких зустрічей з китайськими страховиками не проводили. «Але інтерес китайських і японських страхових груп до ринку Росії безперечний, - заявив глава ФССН Олександр Коваль. - Торік на конференції в Хабаровську були представники China Life, яких дуже цікавило російське страхове законодавство, умови входу на ринок».