ua en ru

У Чилі стався потужний землетрус: оголошено загрозу цунамі

У Чилі стався потужний землетрус: оголошено загрозу цунамі Фото: масова евакуація берегової лінії після землетрусу біля берегів Чилі

Офіційно у всій країні жертвами землетрусу стали дві людини

Біля узбережжя Чилі в ніч на сьогодні, 17 вересня, стався потужний землетрус магнітудою 8,3. Про це повідомляє Геологічна служба США (USGS).

Поштовхи було зафіксовані о 1:54 за київським часом на глибині 25 км. Приблизно через 20 хвилин було зафіксовано ще два підземні поштовхи магнітудою 6,4 і 6,2.

Епіцентр землетрусу знаходиться у 54 км на захід від міста Ільяпель. Природний катаклізм відчувався й на іншому узбережжі Південної Америки, зокрема, в Буенос-Айресі.

Як передає Reuters, землетрус магнітудою 8,3 стався на глибині близько 20 кілометрів на захід від чилійського узбережжя.

Влада Чилі відразу після землетрусу оголосила про загрозу цунамі. У зв'язку із цим почалася евакуація прибережних районів.

Першим містом, яке прийняло на себе удар стихії, став двохсоттисячних Кокімбо, розташований на північ від столиці Чилі Сантьяго. Місцева влада не повідомляє про жертви, проте вказує, що затоплено багато житлових кварталів, а також центр міста.

У місті Ільяпель, який найближче знаходилося до епіцентру землетрусу, немає електрики, перестав працювати водогін. Багато будинків пошкоджені, а їхні жителі перебувають на вулиці, побоюючись нових підземних поштовхів.

Офіційно у всій країні жертвами землетрусу стали дві людини, на одну з яких обрушилася стіна будинку.

Компанії, що працюють на найбільших у світі мідних родовищах, вказують, що серйозних руйнувань на розробках немає. Тим не менш, роботи з видобутку припинено через необхідну евакуацію працівників.

Очікується, що виникле в результаті землетрусу цунамі до вечора четверга досягне берегів Камчатського краю Росії, проте серйозної загрози воно, згідно із прогнозами, являти не буде.

Нагадаємо, в лютому 2010 р. в Чилі стався землетрус магнітудою 8,8, що спровокувало цунамі. Жертвами катаклізму стали більше 500 людей. Збиток, завданий землетрусом чилійської економіці, оцінювався в десятки мільярдів доларів.