ua en ru

Чиказька товарна біржа ввела ф'ючерс на причорноморську пшеницю

Чиказька товарна біржа ввела ф'ючерс на причорноморську пшеницю (fob Black Sea).
Контракт буде полягати в доларах США, а його розмір складе від 136 т (близько 5 тис. бушелів). Доставка буде здійснюватися з портів України (Іллічівськ, Одеса, Южний, Севастополь, Миколаїв), Росії (Новоросійськ, Туапсе, Таман) і Румунії (Констанца).

"В той час, як світовий попит на пшеницю продовжує рости, світ все більше і більше дивиться у бік Чорноморського регіону для отримання додаткових поставок, необхідних для задоволення зростаючих потреб. Безпосередньо пов'язаний з фізичною поставкою продовольчої пшениці з ринку зерна Чорного Моря, ф'ючерс CBOT Black Sea Wheat пропонує ефективне управління ризиками, розкриття цін і доступ до постійно розширюється можливостям на цьому важливому ринку. Ф'ючерс на причорноморську пшеницю є природним продовженням комплексу CBOT Wheat, який є світовим еталоном на ринку сільськогосподарської продукції понад 135 років", - говориться в повідомленні біржі.

Зазначимо, меморандум про співпрацю між Мінагрополітики і CME був підписаний ще в 2011 р. Підписуючи документ, глава міністерства Микола Присяжнюк сказав, що ф'ючерси на пшеницю повинні стати інструментом хеджування ризиків для українських аграріїв. Аналітики тоді погодилися з міністром і висловили впевненість, що значно зросте як інтерес інвесторів до українського аграрного ринку, так і кількість угод на ньому.