ua en ru

Чверть росіян виступають за визнання ДНР/ЛНР, - опитування

Чверть росіян виступають за визнання ДНР/ЛНР, - опитування Фото: 25% росіян підтримують визнання ДНР / ЛНР

Майже чверть також вважають, що Росія повинна приєднати ДНР і ЛНР

За визнання самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік" виступають 25% російських громадян. Про це сказано в результатах опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки, повідомляє "РИА Новости".

Зокрема, на думку 24% опитаних, Росія повинна приєднати ДНР і ЛНР. При цьому 30% респондентів висловилися проти втручання РФ і вважають, що вона повинна дотримуватися нейтралітету. За те, щоб допомогти ЛНР і ДНР в розширенні автономії в складі України, виступили 9% росіян. Разом з тим 4% опитаних вважають, що Росія повинна допомогти Києву відновити контроль над Донбасом.

Відзначається, що 78% респондентів чули про транспортну блокаду щодо ЛНР і ДНР. При цьому добре в цій темі обізнані 30% опитаних, а 48% лише уривками чули про ці події. Вперше про блокаду від організаторів опитування дізналися 22% росіян.

Крім того, 20% опитаних вважають, що в умовах блокади РФ не повинна нічого робити. Ще 15% виступають за допомогу жителям самопроголошених республік.

Так, за словами керівника дослідницьких проектів ВЦВГД Михайла Мамонова, в оцінці подій в Україні жителі РФ "стають жорсткішими і категоричніше".

В опитуванні взяли участь 1200 респондентів у віці від 18 років. Воно проводилося 19-20 і 22-23 березня 2017 року.

Нагадаємо, голова вищої ради партії "Єдина Росія" Борис Гризлов заявив, що визнання суверенітету самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік" не стоїть на найближчому порядку денному.