ua en ru

Чеські партії расформовують коаліцію

Лідери трьох чеських партій, які формують національний уряд, прийшли до угоди про розформування коаліції. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Пітер Нечас, передає Associated Press. Уряд поки не розпущено, але криза може призвести до дострокових парламентських виборів.

Нечас зазначив, що процес розформування триватиме до 27 квітня 2012 р. На його думку, до розпаду уряду це призвести не повинно, оскільки місце партії "Громадські справи" може зайняти інша фракція. Крім неї входили в коаліцію "Громадянська демократична партія і партія "ТОП 09".

Розпаду коаліції передували звинувачення в корупції на адресу неформального голови партії "Громадські справи" Віти Барти. Вона заявила, що піде з політики, але відмовилася залишити своє місце в парламенті, чим викликала різку незадоволеність прем'єр-міністра, який оголосив про неспроможність коаліції.

Зазначимо, що кілька членів "Суспільних справ" залишили партію і мають намір створити в парламенті власну фракцію, яка замінить партію в урядовій коаліції.

В уряді партія "Громадські справи" мала 3 міністерських портфеля, але один з партійних міністрів через незгоду з політикою уряду минулого місяця подав у відставку.