ua en ru

Скандальний суддя Чернушенко є старшим офіцером ФСБ, - ІО

Скандальний суддя Чернушенко є старшим офіцером ФСБ, - ІО Фото: Антон Чернушенко

На даний момент Генпрокуратура доручила СБУ розшукати скандального суддю

Колишній голова Апеляційного суду Києва Антон Чернушенко, який був оголошений у розшук за підозрою в корупції, є діючим офіцером Федеральної служби безпеки(ФСБ) Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє група "Інформаційний опір" з посиланням на джерела в Російській Федерації.

"Чернушенко після закінчення Одеського державного університету в 1977 році зробив просто запаморочливу кар'єру в КДБ СРСР. У 1980 році він був завербований "органами" і став офіцером запасу КДБ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, експерти ІС припускають, що саме завдяки співпраці з КДБ Чернушенко в 1980 році з трирічним стажем роботи був призначений заступником голови Одеського обласного суду.

"На цій посаді він працює аж до 2001 року. Тим часом він зростає на службі в КДБ. Згідно з наказом голови КДБ СРСР №553 від 29.12.1983 року, йому присвоюють звання старший лейтенант, а вже 31.12.1988 року наказом №0792 йому присвоєно звання капітан", - повідомляють аналітики.

Згідно з їхньою інформацією, з розпадом СРСР КДБ передав Антона Чернушенка "на зв'язок" ФСБ.

У свою чергу керівник ІС, народний депутат Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook пообіцяв незабаром оприлюднити документи, що підтверджують причетність Чернушенко до російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Чернушенко звинуватив владу у прослуховуванні посольств і міжнародних організацій.

Як повідомлялося, раніше Чернушенко звинуватив Президента Петра Порошенка у втручанні в роботу Апеляційного суду Києва.

Нагадаємо, 24 червня ГПУ повідомила про підозру голові Апеляційного суду Києва Антону Чернушенку у скоєнні тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) і ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України.

Пізніше Верховна Рада зняла недоторканність зі скандального судді і дозволила його арешт, після чого Чернушенко перестав з'являтися на роботі. У липні Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України відсторонила суддю від займаної посади.