ua en ru

Чернушенко звинуватив владу у прослуховуванні посольств і міжнародних організацій

Чернушенко звинуватив владу у прослуховуванні посольств і міжнародних організацій Фото: Антон Чернушенко

Екс-глава Апеляційного суду Києва не навів жодних доказів

Відсторонений глава Апеляційного суду м. Києва Антон Чернушенко стверджує, що керівництво України прослуховує посольства низки іноземних держав і міжнародних організацій. Про це скандальний суддя заявив у своєму відеозверненні.

"Навіть відносно міжнародних організацій, які співпрацюють з Україною, цілого ряду посольств, які перебувають в Україні, також вчиняються ці заходи (прослуховування, - ред.). Це можна пояснити тільки політичним замовленням... Відомо, що є політична воля, щоб отримувати відповідну інформацію, наприклад, від місії МВФ, особливо в моменти, коли в Україні знаходиться відповідна делегація; від представників ОБСЄ, від фонду Аденауера і цілого ряду посольств, наприклад, Республіки Білорусь, Німеччини, Франції та ін.", - сказав Чернушенко.

При цьому будь-яких доказів прослуховування Чернушенко не навів.

Як повідомлялося, раніше Чернушенко звинуватив Президента Петра Порошенка у втручанні в роботу Апеляційного суду Києва.

Нагадаємо, 24 червня ГПУ повідомила про підозру голові Апеляційного суду Антону Чернушенку у скоєнні тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) та ч.2 ст.375 (постановлення суддею завідомо неправосудних судових рішень) КК України.

Пізніше Верховна Рада зняла недоторканність зі скандального судді і дозволила його арешт, після чого Чернушенко перестав з'являтися на роботі. У липні Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) України відсторонила суддю від займаної посади.