ua en ru

У Чернівцях не виключають введення карантину після виявлення коронавірусу

У Чернівцях не виключають введення карантину після виявлення коронавірусу Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У Чернівцях збирають комісію для обговорення можливого введення карантину

У Чернівцях після виявлення коронавірусу збирають комісію, на якій будуть обговорювати можливість введення карантину. Про це повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук на своїй сторінці в Facebook.

Каспрук зазначив, що Міністерство охорони здоров'я рекомендує карантин.

"Міністерство охорони здоров'я рекомендує карантин. Збираємо комісію. Будемо приймати рішення", - написав він.

Також місцеве видання "Погляд" повідомило, що під час брифінгу голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук заявив, що збирається комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За його словами, освітні заклади вже відпрацьовують можливість дистанційної роботи.

Крім того, голова ОДА повідомив про обмеження щодо масових заходів.

"Так само за рекомендацією українського уряду ми запроваджуємо обмеження заходів із великим скупченням людей. Тому так само мусимо попросити порозуміння, що концерти, які були заплановані у нас на сьогоднішній вечір, на наступні вихідні дні, будуть перенесені", - додав він.

РБК-Україна писало, що в Чернівецькій області в четвер ще двох громадян України госпіталізували в інфекційне відділення з підозрою на коронавірус. Напередодні вони подорожували по Італії.

Зазначимо, у МОЗ заявили, що станом на 5 березня досліджується ще близько 10 зразків, у яких по симптомах може бути підозра на коронавірусну інфекцію.

Крім того, найближчим часом через коронавірус в Україні почнуть вводити обмежувальні заходи. Обмежувальні заходи торкнуться шкіл та масових заходів.

Додамо, у медичному центрі "Нові Санжари" завершився термін обсервації евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців, яких забрали з Уханя.