ua en ru

У Чернігівській області СБУ блокувала розкрадання сировини з нафтопроводів

У Чернігівській області СБУ блокувала розкрадання сировини з нафтопроводів Фото: врізка в нафтопровід (СБУ)

Зловмисники зробили вріз до нафтопроводу на одній із ділянок, що належить ПАТ "Укрнафта"

У Чернігівській області співробітники Служби безпеки України у рамках комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури у сфері паливно-енергетичного комплексу блокували розкрадання сировини з нафтопроводу. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зокрема правоохоронці встановили, що зловмисники зробили вріз до нафтопроводу на одній із ділянок, що належить ПАТ "Укрнафта".

"Ділки перекачували сировину в паливнозаправні машини та реалізовували на "чорному" ринку. За висновками фахівців, порушення цілісності нафтопроводу могло призвести до виникнення надзвичайних ситуацій на об’єкті критичної інфраструктури", - йдеться в повідомленні.

У Чернігівській області СБУ блокувала розкрадання сировини з нафтопроводівУ Чернігівській області СБУ блокувала розкрадання сировини з нафтопроводів

Фото: викрадення нафтопродуктів у Чернігівській області (СБУ)

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 Кримінального кодексу.

У СБУ наголосили, що в ході досудового слідства перевіряється можлива причетність до оборудки посадовців різних відомств.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністерство нафти Іраку 24 грудня 2017 року оголосило конкурс на спорудження нового нафтопроводу, який транспортуватиме нафту з північної провінції Кіркук до сусідньої Туреччини.