ua en ru

У Чернігівській області половина боржників за газ не оформили субсидії

У Чернігівській області половина боржників за газ не оформили субсидії У Чернігівській області половина боржників за газ не оформили субсидії

На сьогоднішній день в Чернігівській області налічується 112 тис. побутових споживачів, які не отримують субсидії і мають борги за газ на суму майже 100 млн грн. Загальний рівень платежів за газ клієнтів Чернігівського регіону залишається низьким, і навіть при зростаючих боргах споживачі не звертаються в органи соцзахисту, повідомляє прес-служба "Чернігівгазу".

"Нові правила надання субсидії дозволили всім споживачам, навіть боржникам, скористатися державною допомогою і застрахувати себе від накопичення неплатежів і відключення газу. Тому ми радимо сім'ям, у яких витрати на комуналку перевищують 15% сукупного доходу, звертатися за її призначенням, - зазначив начальник управління клієнтського сервісу газових компаній Дмитро Лахтіонов. - Але споживачам варто знати, що вже наявний борг не перекриється субсидійними засобами. Щоб надалі, при будь-яких змінах у нормативних документах, які регулюють нарахування по пільгах та субсидіях у них не виникало питань, наявний борг має бути сплачений готівкою".

За інформацією компанії-постачальника газу, в Чернігівській області станом на листопад борги споживачів, які не оформили субсидії, а це 52% від усіх боржників, досягли 97,4 млн грн. Клієнти, які отримують субсидії і пільги також мають заборгованість, але вона в півтора рази менша. Так, за даними "Чернігівгазу", з 202 тис. особових рахунків, за якими були нараховані компенсації, більше половини - 104 тис. домогосподарств недоплатили компанії за надані послуги 65,2 млн грн.

За даними прес-служби, з початку опалювального сезону 2016-2017 рр. 166 тисяч чернігівців отримали можливість компенсувати комунальні витрати на газ субсидійними засобами. Порівняно з попереднім роком кількість одержувачів субсидій збільшилася на 73 тисячі.