ua en ru

"Чернігівгаз" розповів про причини встановлення лічильників газу у багатоквартирних будинках

"Чернігівгаз" розповів про причини встановлення лічильників газу у багатоквартирних будинках "Чернігівгаз" розповів про причини встановлення загальнобудинкових лічильників газу у багатоквартирних будинках

Всього до кінця року планується встановити 621 вузол обліку, що компанія виділяє 19 млн грн, на сьогодні вже 148 будинків обладнані будинковими приладами. Про це журналістам на прес-конференції повідомили керівники ПАТ "Чернігівгаз".

"Хочу ще раз підкреслити, що жодна законодавча норма не передбачає встановлення побутовому споживачеві саме квартирного приладу. Те що ми зараз чуємо від деяких чиновників, є не що інакше, як маніпулюванням громадською думкою або небажанням вивчити закон. Встановлюючи будинкові лічильники, "Чернігівгаз" не порушує прав споживачів і виконує свою роботу в рамках тих документів, які були затверджені Урядом і Нацкомісією", - підкреслила голова правління "Чернігівгазу" Алла Ярова.

Як заявив комерційний директор "Чернігівгазу" Сергій Савченко, показники лічильника, тобто загальна кількість спожитого мешканцями будинку природного газу, щомісяця в автоматичному режимі буде надходити в газорозподільну компанію. "Дані за індивідуальними лічильниками будуть відніматися від показань будинкового. А інше паливо буде рівномірно розподілено на кожного зареєстрованого мешканця будинку", - повідомив Савченко.

"Після офіційної відмови від встановлення лічильника за рахунок "Чернігівгазу", ми повинні перевести споживачів на збільшені норми споживання. Зокрема, замість чинної норми 4,4 м куб споживач буде оплачувати 9,8 м куб на місяць на людину, а замість 7,1 м куб - 18,3 куб. м надалі відмовникам необхідно буде до 1 січня 2018 року встановити прилади обліку в квартирах за свій рахунок. В іншому випадку, згідно із Законом України, газопостачання повинно бути припинено", - зазначив директор з капітального будівництва "Чернігівгазу" Сергій Нагорний.