ua en ru

"Чернігівгаз" повірив понад 35 тис. лічильників газу в 2016

"Чернігівгаз" повірив понад 35 тис. лічильників газу в 2016 "Чернігівгаз" повірив понад 35 тис. лічильників газу в 2016

12 тис. лічильників були визнані непридатними до експлуатації

Протягом 2016 року ПАТ "Чернігівгаз" спільно з ДП "Чернігівстандартметрологія" безкоштовно повірило 35,3 тис. побутових лічильників газу. З них майже третина - 12 тис. - були визнані непридатними до подальшої експлуатації через невідповідність метрологічних характеристик вимогам нормативних та експлуатаційних документів, повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з даними прес-служби, зараз понад 284 тис. сімей Чернігівської області, а це 80,2% від загальної кількості газифікованих домоволодінь мають лічильники газу. За останні 5 років кількість лічильників збільшилася як мінімум на 25 тис. Відповідно збільшилася потреба у їх повірці.

У компанії відзначили, що достовірний облік газу може забезпечити тільки повірений лічильник з підтвердженими метрологічними характеристиками, тому кожні 5-8 років, в залежності від класу точності лічильника, його необхідно перевіряти.

За даними "Чернігівгазу, в більшості в ході періодичної повірки вибраковуються лічильники роторного типу. Несправності в роботі приладу можуть спровокувати неправильні умови експлуатації (вологе повітря, температурні коливання тощо), а також зовнішні втручання.

"Лічильник газу є складним вимірювальним механізмом і з часом може давати неточні показання, адже при експлуатації робочі деталі зношуються. Тому споживачам потрібно самостійно звертати увагу на роботу лічильника і не чекати поки газовики зафіксують і складуть акт про порушення. Навіть при малому горінні однієї конфорки газової плити, останній цифровий ролик повинен плавно обертатися - без ривків і заїдань. У разі виявлення некоректного вимірювання потрібно негайно звертатися з заявою до Центру обслуговування клієнтів "Чернігівгазу" для перевірки роботи лічильника", - пояснив технічний директор "Чернігівгазу" Віталій Черчович.