ua en ru

"Чернігівгаз" інвестував у систему газопостачання регіону майже 42 млн гривень

"Чернігівгаз" інвестував у систему газопостачання регіону майже 42 млн гривень "Чернігівгаз" інвестував у систему газопостачання регіону майже 42 млн гривень

25,6 млн гривень ПАТ "Чернігівгаз" виділило на встановлення лічильників газу населенню

В рамках виконання інвестиційної програми 2016 року ПАТ "Чернігівгаз" направило 41,7 млн гривень на заміну обладнання та забезпечення безаварійної роботи газорозподільної системи регіону, що майже на 20% перевищило інвестиції 2015 року. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Пріоритетними напрямками роботи компанії в минулому році стала модернізація газотранспортної мережі та забезпечення комерційного обліку газу у побутових споживачів. Так, у 2016 році 16,1 млн грн або 39% ПАТ "Чернігівгаз" направило на оновлення обладнання 31 газорегуляторної споруди, капремонти 17 станцій катодного захисту, заміну зношених ділянок газопроводів і закільцевання мереж.

У той же час, понад 60% коштів, а це 25,6 млн грн ПАТ "Чернігівгаз" виділило на встановлення лічильників газу населенню. На сьогодні із запланованих 630 загальнобудинкових вузлів обліку газу фахівцям компанії залишається змонтувати тільки 4 прилади. Крім того, 4,8 млн гривень були спрямовані на оснащення додаткових 2,4 тис. індивідуальних приладів в квартирах з плитами і водонагрівачами.

"Фінансування інвестпрограми здійснюється за рахунок коштів "Чернігівгазу", що надходять від тарифу на розподіл газу. У 2016 році він становив всього 0,84 грн за м куб. З цих коштів компанія повинна вчасно виплатити заробітну плату, оплатити податки, забезпечити обслуговування споживачів і в цілодобовому режимі підтримувати робочий стан газорозподільної системи області. Однак через низький рівень розрахунків і велику кількість отримувачів субсидій, навіть ці гроші компанія не отримує в повному обсязі", - розповів технічний директор "Чернігівгазу" Віталій Черчович.

Він також зазначив, що сьогоднішня методика формування тарифу на розподіл призводить до нерівномірних надходжень тарифних засобів.