ua en ru

У Чернігові викрили банду, яка провокувала міжнаціональні конфлікти за наказом спецслужб РФ

У Чернігові викрили банду, яка провокувала міжнаціональні конфлікти за наказом спецслужб РФ Фото: вилучене у ході обшуків (ssu.gov.ua)

Учасники банди були причетні до здійснення низки актів вандалізму на території Сумської та Волинської областей

У Чернігові співробітники Служби безпеки України викрили банду, яка за наказом спецслужб Російської Федерації провокувала міжнаціональні конфлікти. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили у Чернігові організоване угруповання, яке на замовлення російських спецслужб здійснювало злочини спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та завдання шкоди міжнародному іміджу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, учасники банди були причетні до здійснення низки актів вандалізму щодо об’єктів польської та єврейської культурно-релігійної спадщини на території Сумської та Волинської областей.

"В ніч з 25 на 26 грудня 2017 року в селі Мельники Шацького району на Волині зловмисники обмалювали та розбили хрести братської могили польських прикордонників, які загинули у вересні 1939 року в боях з червоною армією. В ніч з 29 на 30 грудня 2017 року вандали нанесли антисемітський напис на будівлі іудейської громади "Єврейський дім" у Сумах", - йдеться у повідомленні.

У ході обшуків правоохоронці виявили у помешканнях фігурантів справи вісім тротилових шашок, п’ять гранат РГД-5, холодну зброю, антиукраїнську символіку та інші матеріали, які підтверджують їх протиправну діяльність.

За вказаними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

У Чернігові викрили банду, яка провокувала міжнаціональні конфлікти за наказом спецслужб РФУ Чернігові викрили банду, яка провокувала міжнаціональні конфлікти за наказом спецслужб РФУ Чернігові викрили банду, яка провокувала міжнаціональні конфлікти за наказом спецслужб РФ

Фото: виявлене у ході обшуків (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ заблокувала пропаганду "Житомирської народної республіки" в інтернеті.