ua en ru

У Черкаській області правоохоронці вилучили у місцевого жителя арсенал зброї

У Черкаській області правоохоронці вилучили у місцевого жителя арсенал зброї Фото: поліція (РБК-Україна)

Чоловік розповів, що виявлений арсенал він привіз з зони проведення АТО

У Черкаській області правоохоронці вилучили у місцевого жителя арсенал зброї. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Так, до співробітників Уманського відділу поліції надійшла оперативна інформація про те, що 58-річний жителя смт. Маньківка в помешканні зберігає незареєстровану зброю та боєприпаси.

"Інформація підтвердилася, під час санкціонованого обшуку його помешкання поліцейські виявили та вилучили три гранати РГД-5, дві гранати Ф1 та п’ять запалів до них, постріл до підствольного гранатомета, 11 трубок артилерійського пороху, 135 набоїв калібру 7,62 мм, 110 набоїв калібру 5,45 мм, два снаряди, три крупнокаліберні патрони, димову шашку та сигнальну ракетницю", - сказано у повідомленні.

У Черкаській області правоохоронці вилучили у місцевого жителя арсенал зброїУ Черкаській області правоохоронці вилучили у місцевого жителя арсенал зброїУ Черкаській області правоохоронці вилучили у місцевого жителя арсенал зброї

Фото: правоохоронці вилучили арсенал зброї

Зазначається, що у розмові з поліцейськими чоловік розповів, що виявлений арсенал він привіз з зони проведення АТО, коли їздив туди волонтером. Виявлену зброю вилучено та направлено на проведення експертизи.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, у Київській області співробітники Національної поліції вилучили наркотики і арсенал зброї у двох місцевих жителів.