ua en ru

У Черкаській області напали на депутата

У Черкаській області напали на депутата Іллюстративне фото (РБК-Україна)

Поліція відкрила ряд кримінальних проваджень за фактом нападу на депутата

Поліція відкрила ряд кримінальних проваджень за фактом нападу на черкаського депутата. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Черкаській області.

Як зазначають у поліції, інформація про напад, та заволодіння майном депутата надійшла до Черкаського відділення поліції. Наразі проводяться заходи щодо встановлення осіб нападників.

"На місце події було скеровано слідчо-оперативну групу. По області було введено оперативний план "Перехват", - йдеться у повідомленні.

У поліції повідомляють, що слідчим відділенням Черкаського відділення поліції відкрито ряд кримінальних проваджень за ознаками частини 4 статті 187 (Розбій), за частиною 3 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та частиною 1 статті 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 2 серпня у у Кам'янському вибухнув мікроавтобус з депутатом. Сам депутат залишився живий, проте сильно постраждав. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Також раніше РБК-Україна повідомляло, що колишнього депутата Сумської міської ради та колишнього голови земельної комісії Анатолія Жука застрелили на дворі його власного будинку. Зазначимо, що загиблий був депутатом міської ради, очолював Департамент містобудування та земельних ресурсів Сумської міської ради. У 2014 році балотувався на пост мера.