ua en ru

СБУ викрила розтрату держкоштів, виділених на ремонт доріг у Черкаській обл.

СБУ викрила розтрату держкоштів, виділених на ремонт доріг у Черкаській обл. Фото: зловмисники привласнили майже 1,2 млн. гривень

Бізнесмени внесли у фінансову документацію завищені дані про вартість будматеріалів і обсягів проведення робіт

Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією викрили розтрату комерсантами державних коштів, виділених на ремонт доріг у селі Білозір'я Черкаської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Влітку 2016 Білозерська сільрада уклала угоду з однією з фірм галузі на заміну дорожнього покриття кількох вулиць села. Згідно з кошторисом, вартість реконструкції склала майже 3 млн. гривень. Гроші з сільського бюджету були повністю перераховані на рахунки комерсантів", - розповіли в СБУ.

Пізніше співробітники спецслужби встановили, що бізнесмени внесли у фінансову документацію завищені дані про вартість будматеріалів і обсягів проведення робіт.

"За попередніми оцінками, зловмисникам вдалося привласнити майже 1,2 млн. гривень. Під час обшуків в офісі фірми і за місцем проживання підприємців було вилучено фінансово-господарську документацію, що підтверджує проведення операції", - додали у відомстві.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Також триває досудове слідство.

Нагадаємо, у Чернігові в обмінники за день здали 100 тисяч фальшивих рублів.