ua en ru

В Черкаській обл. продовжують створення національного природного парку "Холодний яр"

Міністерство екології та природних ресурсів України 12 березня 2015 року провів відкриту зустріч в Черкаській області, в рамках якої було прийнято рішення про продовження створення національного природного парку "Холодний яр" з урахуванням думки місцевих жителів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"За результатами зустрічі вирішено продовжити роботу над створенням національного природного парку "Холодний Яр" з урахуванням думки громадськості; запропоновано Черкаській облдержадміністрації включити до складу робочої групи по створенню парку голів сільських рад, території яких межують з територією парку; головам сільрад запрошувати на зустрічі і наради з питання створення парку представників природоохоронної громадськості; Мінприроди проінформувати Комітет Верховної ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи про результати зустрічі", - сказано в повідомленні.

В рамках даної зустрічі були присутні близько 40 представників різних органів влади і самоврядування, а також представники думки місцевих жителів.

Відзначимо, що "Холодний яр", як передбачається, буде займати площу в 8,5 тис. га. На утримання природного парку планується виділяти близько 4 млн грн в рік з державного бюджету.

Нагадаємо, 12 березня Мінприроди заявило про проведення інвентаризації збитків заповідникам у зоні АТО.