ua en ru

У Черкасах затримано викрадачів жінки, потерпіла у важкому стані

У Черкасах затримано викрадачів жінки, потерпіла у важкому стані Фото: затримання викрадачів людей у Черкасах (прес-служба НПУ)

У затриманих зловмисників вилучено зброю, наркотики та боєприпаси

У Черкасах поліція затримала викрадачів 40-річної жінки, яку вони ледь не закатували до смерті. Про це повідомляє прес-служба поліції Черкаської області.

Зазначено, що інформацію про те, що в місті Черкаси група осіб викрала 40-річну жінку, до поліції повідомили батьки потерпілої. В результаті проведених заходів поліцейські встановили коло осіб, які можуть бути причетні до викрадення людини. Згодом їхнє місцезнаходження було встановлено.

"Поліцейські з’ясували, що викрадачі перебувають на території міста Черкаси та пересуваються на світлій іномарці. Поліцейські розробили спецоперацію та затримали зловмисників силами співробітників кримінальної поліції та бійців роти особливого призначення", - йдеться в повідомленні.

Водночас звільнену жінку у вкрай важкому стані було доставлено до лікарні, де її було відразу прооперовано.

"Як з’ясувалося, зловмисники нанесли їй тілесні ушкодження. Зі слів лікарів, у неї було зламано два ребра та пошкоджено легеню. Нині її стан стабільний", - доповіли у відомстві.

Своєю чергою затриманих доставлено до Черкаського відділу поліції. Під час обшуку їхнього автомобіля правоохоронці виявили гранату Ф-1 із запалом, пістолет, два магазини до автомата, кастет, балаклави, рації, відмички, близько 1 кілограма коноплі та декілька пакетів з амфетаміном. Затримані пояснити свої дії та походження виявлених заборонених предметів відмовилися.

Слідчими Черкаського відділу поліції розслідується кримінальне провадження, відкрите за ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Також вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів). За місцем проживання затриманих проводиться низка обшуків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в поштову скриньку мера Черкас підкинули гранату.