ua en ru

Через систему СЕТАМ продано майна на майже 1,2 млрд гривень

Через систему СЕТАМ продано майна на майже 1,2 млрд гривень Фото: Віктор Вишньов

У системі зареєстровано майже 30 тисяч учасників торгів

З жовтня 2015 року через систему електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) було продано арештованого майна та активів неплатоспроможних банків на майже 1,2 мільярди гривень. Про це сьогодні під час круглого столу повідомив генеральний директор державного підприємства СЕТАМ Віктор Вишньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми наторгували на сьогоднішній день активів на близько 1 мільярд гривень. Реалізовано арештованого майна більше, ніж на 800 мільйонів і сума реалізованого майна неплатоспроможних банків складає близько 200 мільйонів гривень. Це дані на кінець червня, на сьогоднішній день ми вже наближаємося до цифри 1,2 мільярди гривень", - повідомив Вишньов.

За його словами, понад 60% усіх лотів торгується з підвищенням початкової ціни.


"Кількість проданих лотів складає більше 9 300. З них лотів, що продано за ціною вище, ніж початкова - 5 300 лотів", - повідомив Вишньов.

СЕТАМ є адміністратором системи електронних торгів з 25 жовтня 2015 року. Наразі у системі зареєстровано майже 30 000 учасників.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі чекає економію від впровадження ProZorro на рівні 40-50 млрд гривень в 2017 році.