ua en ru

Через схеми в "Укргазвидобуванні" нардепу Москаленку подарували дешевий Rolex

Через схеми в "Укргазвидобуванні" нардепу Москаленку подарували дешевий Rolex Фото: Ярослав Москаленко

Москаленко отримав в подарунок годинник вартістю 0,60 млн гривень

Народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань економічної політики Ярослав Москаленко, який очолює в Верховній раді депутатську групу "Воля народу", отримав в подарунок годинник вартістю 0,60 млн грн. Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на внесені до декларації Москаленка зміни в матеріальному стані.

Зокрема, депутат вказав, що 25 травня він набув права власності на годинник Rolex. Ціни на годинники цієї марки в Україні стартують від 10-15 тис. доларів і можуть сягати сотень тисяч доларів.

За даними "Наших грошей", годинник подарували Сергій Лагур та Сергій Ареф’єв. Останній – це помічник нардепа Москаленка на громадських засадах, який був депутатом Київської облради від Партії регіонів. Зазначається, що рідні фірми Ареф’єва ТОВ "Капель бум" та ТОВ "Комфорт плюс" отримували замовлення від державного ПАТ "Укргазвидобування".

Сергій Лагур – співвласник групи "Континімум", де його бізнес-парнером є інший депутат з "Волі народу" Степан Івахів. Раніше це депутатське об’єднання в Раді очолював покійний Ігор Єремеєв – один із засновників "Континімуму". Лагур і Івахів є співвласниками ПАТ "Банк інвестицій та заощаджень", акціонером цього банку також є дружина Москаленка – Інна Москаленко.

Зазначається, що в лютому екс-голова правління цього банку Байрака вніс заставу у розмірі 10 млн грн за колишнього заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Вадима Шленчака, якого НАБУ звинувачує в причетності до злочинних схем біглого нардепа Олександра Онищенка (також з "Волі народу"). У жовтні 2015 року суд вже виправдовував Шленчака та його керівника в "Укргазвидобуванні" Сергія Костюка, яких обвинувачували у діях на користь ТОВ "ВОГ Трейдинг", яке контролюють власники "Континімума". Зараз ця справа знаходиться в касаційній інстанції.

Крім того, у 2014 році "Укргазвидобування" відкрило рахунки в "Банку iнвестицiй та заощаджень", у травні 2015 року держкомпанія розмістила у цьому банку депозит на 373 млн грн коштів. За даними джерела "Наших грошей", контракт з банком підписав саме Шленчак.

В цьому ж банку, згідно з декларації Москаленка, тримає гроші його родина: 0,23 млн грн та 1,54 млн доларів. Готівкою разом з дружиною депутат вказав 13,02 млн грн, та 0,50 млн євро. Москаленко також мав годинники Breguet, Zenith, Piguet та Hublot, але вартість їх не вказав.