ua en ru

У чемпіонаті України можуть бути введені відеоповтори

У чемпіонаті України можуть бути введені відеоповтори Фото: відеоасистент рефері (fifa.com)

ФФУ почне підготовку до впровадження цієї технології найближчим часом

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко повідомив, що систему Відео асистент рефері (VAR) незабаром можуть почати тестувати під час футбольних матчів національних турнірів. Про це повідомляється на сайті ФФУ.

Зазначається, що ФФУ отримала лист від Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB) з підтримкою ініціативи впровадження відеоповторів. Таким чином, ФФУ може почати підготовку до впровадження цієї технології в найближчим часом.

"ФІФА цього роціку тестувала систему під час чемпіонату світу серед 20-річних гравців і під час Кубка Конфедерацій. Наскільки мені відомо, в Європі Німеччина, Італія, Португалія вже використовують VAR у всіх матчах своїх чемпіонатів. Польща, Чехія і Голландія тестують систему в окремих поєдинках. Бажання приєднатися до програми тестування, крім України, також висловили Іспанія і Туреччина", - сказав Павелко.

Для того, щоб система VAR почала працювати під час матчів чемпіонату і Кубка країни, потрібно виконати низку вимог IFAB.

"Це не тільки технічні вимоги до якості трансляції матчів - кількості камер, обладнання місця для перегляду і інші нюанси. Це також і певні вимоги до арбітрів, яким необхідно пройти відповідний курс навчання. IFAB висуває досить серйозні вимоги, але будемо сподіватися що нам вистачить для підготовки зимового міжсезоння", - зазначив Павелко.

Остаточне рішення з цього питання буде ухвалено вже ближче до початку другої частини сезону.

Нагадаємо, в чемпіонаті Іспанії починаючи з сезону 2018/19 буде введена система відеоассістента (VAR).