ua en ru

Чим швидше будуть зняті непорозуміння з РФ, тим швидше Україна досягне європейських стандартів, - Чечетов

Чим швидше будуть зняті непорозуміння у відносинах з Російською Федерацією, тим швидше Україна реалізує свою стратегічну мету - досягнення високих європейських стандартів якості життя. Про це, коментуючи інтерв'ю Президента України Віктора Януковича українським телеканалам, заявив народний депутат, перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, передає прес-служба партії.

"З самого початку, коли ми взялися реалізовувати курс на досягнення європейських стандартів якості життя у своїй країні, ми говорили, що ні в якому разі не хочемо протиставити цьому процесу взаємини з Росією. Ми не хочемо мати в особі РФ противника, суперника. Це згубна позиція", - зазначив політик.

За його словами, ціною підписання угоди у Вільнюсі Україна може втратити потенціал добросусідських і торгово-економічних відносин з Росією.

"Ми можемо втратити ринки, що обернеться закриттям сотень підприємств, мільйонної безробіттям. Така ціна підписання угоди - неприйнятна для нас. І Президент, розуміючи ціну питання, абсолютно правильно акцентує увагу на тому, що наші відносини з Росією ми повинні поглиблювати, розвивати, а існуючі непорозуміння повинні бути зняті. Тому що в Росії - наш експортний потенціал, завантаження наших підприємств", - повідомив Чечетов.

Він також нагадав, що Україна ініціювала переговори у форматі трьох сторін - України, Росії та Європейського Союзу. "В рамках цих переговорів ми повинні досягти максимально взаємоприйнятного рішення. Росія такий формат підтримала, сподіваємося, що його підтримає і Європа", - сказав парламентарій.

"Чим швидше будуть зняті непорозуміння у відносинах з РФ, тим швидше ми реалізуємо свою стратегічну мету - досягнення високих європейських стандартів якості життя", - підкреслив він.

Народний депутат також припустив, що найближчим часом буде знайдено розв'язка не тільки в торговельно-економічній, але і в газовій сферах. "Це дозволить вийти на ту ціну газу, яка буде задовольняти як Україну, так і Росію", - підсумував він.