ua en ru

Чехія підтримує всі напрямки зовнішньої політики України, - Мілош Земан

Чехія підтримує євроінтеграційні прагнення України, а також намір стати членом Ради безпеки ООН. Про це сьогодні під час зустрічі з журналістами повідомив Президент Чеської республіки Мілош Земан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу підкреслити, що Чеська республіка не тільки підтримує прагнення України підписати Угоду про асоціацію з ЄС, але і всі напрямки зовнішньої політики України, наприклад, прагнення стати членом Ради безпеки ООН", - сказав Земан.

Янукович підкреслив , що те, що візит Президента Чехії відбувається напередодні Вільнюсського саміту східного партнерства, є символічним.

"В Україні ми високо цінуємо, що Чеська республіка є нашим надійним партнером в євроінтеграції, я вдячний особисто Мілошу Земану у всіх ключових питаннях з Європейським союзом, зокрема щодо підписання угоди, організацію візового режиму для українських громадян, визнання європейської перспективи України", - зазначив він.

Президент України додав, що Чехія завжди підтримувала євроінтеграційні прагнення України.

"Сьогодні Україна на порозі прийняття рішення на Вільнюсському саміті 28-29 листопада 2013 р. Традиційно Чехія підтримувала євроінтеграційні прагнення України, і я сподіваюся, що Чехія підтримає це історичне рішення", - підкреслив Віктор Янукович.