ua en ru

Чечетов припускає початок 24 грудня збору підписів за позачергове засідання Ради

Перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявляє, що у разі потреби вже завтра може відбутися засіданні фракції Партії регіонів і бути розпочато збір підписів за проведення позачергового засідання Ради вже наступного тижня. Про це він заявив РБК-Україна.

На питання про те, чи можливе проведення завтрашнього засідання фракції ПР з подальшим збором підписів за проведення позачергового засідання Ради через необхідність прийняття держбюджету-2014 ще в нинішньому році, Чечетов зазначив:

"Звичайно. Якщо голова Верхової Ради і прем'єр-міністр відчують необхідність прийняття (бюджету на 2014 рік), тоді треба проводити консультації та збирати 150 підписів і закручувати механізм нової дорожньої карти, наприклад, по бюджету нового року".

На питання про те, чи не є ухвалення постанови, що передбачає іншу процедуру прийняття держбюджету на 2014 рік перешкодою для його прийняття до кінця поточного року, Чечетов зазначив:

"ВР може прийняти постанову і з тим же успіхом скасувати його... При бажанні можна прийняти таке рішення. До 31 грудня ще багато часу і тому при бажанні можна зібрати підписи і провести засідання парламенту, але треба, щоб опозиція утрималася від саботажу і погодилася з державною позицією необхідності прийняття бюджету.

У свою чергу нардеп від ПР Володимир Олійник заявив РБК-Україна, що є певні труднощі з проведенням позачергового засідання, адже парламент прийняв постанову, згідно з яким передбачено, що процес подачі поправок в проект бюджету на 2014 рік триватиме до 8 січня.

"Є певні труднощі. Справа в тому, що треба, перш за все, зібрати 150 підписів. До того ж є процедурний момент, коли треба 2 або 3 дні (передбачити до проведення засідання). Тобто не можна сьогодні зібрати підписи, а завтра вже провести сесію".
"Ми, на превеликий жаль, прийняли постанову про процедуру розгляду бюджету і там записали, що до 8 січня подають пропозиції і депутати почали подавати (пропозиції до проекту бюджету на 2014 рік) і я зокрема подав. Тобто доведеться цю постанову скасувати", - додав Олійник.

Виходячи з цього він заявив, що, прийнявши дану постанову, Рада проявила безвідповідальність.

"ВР відверто кажучи, проявила безвідповідальність... Хоч я і голосував за цю постанову, але кажу як депутат, який повинен визнавати помилки", - зазначив він.