ua en ru

Частина жителів Нью-Йорка буде евакуйована у зв'язку з наближенням урагану "Айрін"

Жителі нью-йоркских районів, розташованих в низині, сьогодні будуть евакуйовані у зв'язку з наближенням урагану "Айрін". За словами мера Майкла Блумберга, жителям необхідно перебратися в безпечніші райони заздалегідь, передає радіостанція "Маяк".

В Нью-Йорку введено режим надзвичайної ситуації у зв'язку з наближенням урагану. Про це оголосив губернатор штату Ендрю Куомо. Раніше такий крок придприняли влада Північної Кароліни, Нью-Джерсі, Вірджинії та Меріленда.

Швидко готуються до настання стихії і американські збройні сили. Командування Другого флоту США віддало наказ про вихід у море всіх кораблів, включаючи авіаносці, з найбільшої військово-морської бази "Норфолк".

Між тим, федеральний уряд пообіцяв виділити 7 млн дол. на підготовку до урагану і ліквідацію його наслідків.

Агентство з надзвичайних ситуацій вже направило необхідну техніку і запаси на військові бази.

Ці поставки включають генератори, засоби зв'язку, воду, ковдри, продукти харчування, товари для догляду за дітьми, ліки.

Нагадаємо, 24 серпня ураган "Айрін", що сформувався раніше в Карибському морі, посилився до третьої категорії небезпеки. За даними Національного центру США по спостереженню за ураганами, максимальна швидкість вітру в центрі вихору досягає 185 км/год. При цьому швидкість "Айрін" може ще збільшитися в найближчі дні.

"Айрін" - дев'ятий у нинішньому сезоні ураганів в Атлантиці.