ua en ru

Частину вул. І.Мазепи у Києві планується перейменувати на Лаврську, - БЮТ у Київраді

На наступній сесії Київської міської ради частина вул. Івана Мазепи у столиці буде перейменована на вул. Лаврську. Про це повідомляє прес-служба фракції БЮТ у Київраді з посиланням на голову постійної комісії з питань культури та туризму, депутата фракції "Блок Юлії Тимошенко" у Київській міській раді Олександра Бригинця.

"Наша комісія не підтримала зазначене питання, бо, по-перше, проект рішення не проходив комісії з питань найменувань; по-друге, не було достатньої кількості часу, щоб у ньому розібратися. І головне - громадські слухання, які обов'язкові у таких випадках, проведені не були", - пояснив О.Бригинець. При цьому він додав, що рішення про перейменування вулиці планується ухвалити незалежно від висновку комісії.

Проектом рішення пропонується перейменувати частину вул. І.Мазепи, що проходить від площі Слави до площі Великої Вітчизняної Війни, на вул. Лаврську. Питання було підняте за проханням керівника Російської православної церкви Кирила, котрий вже звертався до влади з питання відновлення вулиці історичної назви - "шлях до Лаври".

"Що стосується звернення митрополита Кирила до Київради, то я про нього чув, але офіційного звернення не бачив. У всіх випадках будь-яке перейменування - це додаткові складності для киян, пов'язані з перереєстрацією, друком нових карт тощо, тому їх потрібно уникати завжди, коли це можливо", - додав О.Бригинець.

Нагадаємо, 25 жовтня 2007 р. Київрада вирішила перейменувати вул. Січневого повстання (Печерський район столиці) на вул. І.Мазепи.