ua en ru

Частина надходжень від спецконфіскації піде на озброєння, - Данилюк

Частина надходжень від спецконфіскації піде на озброєння, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк розповів, на що підуть кошти від спецконфісації

Міністерство фінансів України вірить у дієвість спецконфіскації після ухвалення парламентом відповідного закону

Частина із закладених у новому бюджеті надходжень від спецконфіскації піде на озброєння, частина - на підтримку сільгоспвиробників, а решта закладена по інших статтях. Про це міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив у ефірі "5 каналу".

Міністр також розповів, що Міністерство фінансів України вірить у дієвість спецконфіскації після ухвалення парламентом відповідного закону.

"По спецконфіскації є декілька напрямів - частина закладена на озброєння - 3 млрд; частина закладена на підтримку сільгоспвиробників і частина, закладена ще по інших статтях, вона розділена. Ми віримо у спецконфіскацію, але для цього парламент має прийняти цей закон", - сказав він.

На думку Даниленка, виплати із конфіскованих коштів мають бути одноразовими.

"Потрібно дуже обережно до цього ставитися і фінансувати саме те, що відповідає природі цих коштів - це мають бути одноразові виплати. Для бюджетників головне - не отримати щось один раз, а бути впевненими у тому, що той рівень зарплати, який ми їм заклали у бюджет, вони його будуть отримувати", - заявив міністр.

Нагадаємо, у проекті державного бюджету на 2017 рік закладені надходження від спецконфіскації у розмірі 10,5 млрд гривень.