ua en ru

Частка інноваційної продукції в обсязі промислового виробництва України до 2020 р. сягне 20%, - Азаров

Частка інноваційної продукції в обсязі промислового виробництва України до 2020 р. сягне 20%. Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для України є великим плюсом те, що одночасно з договором про зону вільної торгівлі (в межах СНД) підписано міждержавну програму інноваційного співробітництва держав СНД на період до 2020 р. За базовим сценарієм програми, частка інноваційної продукції в обсязі промислового виробництва має зрости до 2020 р. у чотири рази і сягнути 20%. Рівень інноваційної активності підприємств збільшиться у два-три рази, у півтора рази очікуємо збільшення частки високотехнологічного виробництва в структурі промисловості", - сказав Азаров.

Він також доручив міністру економічного розвитку і торгівлі, міністру фінансів, Держінформнауки протягом місяця підготувати пропозиції щодо впровадження міждержавної програми інноваційного співробітництва. "Щоб уже на початку 2012 р. ми могли представити ці пропозиції на розгляд голів урядів держав СНД", - зазначив прем'єр-міністр.