ua en ru

Частина акредитованих в Раді журналістів займається "відвертими провокаціями", - нардеп

Частина акредитованих в Раді журналістів займається "відвертими провокаціями", - нардеп Фото: ВРУ (twitter.com/TheBankova)

Про це заявила Сюмар, посилаючись на інформацію спецслужб

Частина акредитованих в Верховну Раду України журналістів займається "відвертими провокаціями". Про це у Facebook написала глава комітету Ради з питань свободи слова Вікторія Сюмар, посилаючись на інформацію спецслужб.

"Знаєте, скільки в Раді акредитованих журналістів? Понад 4 тисячі... чи всі вони висвітлюють роботу парламенту? Звісно, ні. Просто мають "корочки". І жодних ЗМІ по факту не представляють. За інформацією спецслужб, частина займається відвертими провокаціями...", - написала вона, коментуючи поданий нещодавно до Ради законопроект, щодо обмеження акредитації журналістів.

Крім того, у коментарі до запису вона додала, що наразі немає норми, яка б передбачала позбавлення журналіста акредитації.

"Нема формату позбавлення акредитації. Якщо журналісти в Раді готові самоорганізуватися і взяти на себе обґрунтоване позбавлення акредитації для тих, хто не є журналістом, або хто порушує норми етики, я буду лиш двома руками за і заберу норму про "зайвий клопіт", - заявила вона.

Знаєте, скільки в Раді акредитованих журналістів? Понад 4 тисячі... чи всі вони висвітлюють роботу парламенту? Звісно, н...

Опубліковано Вікторією Сюмар 14 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сюмар подала до Ради законопроект №7395 від 13.12.2017 "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку інформування діяльності суб'єктів владних повноважень". Зокрема, цим законопроектом пропонується обмежити акредитацію журналістів.

"Акредитація журналістів проводиться прес-службою апарату Ради шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток на кожну сесію чергового скликання Ради або одноразових акредитаційних карток", - йдеться у тексті законопроекту.