ua en ru

У Раді пропонують обмежити акредитацію журналістів

У Раді пропонують обмежити акредитацію журналістів Фото: ВРУ (twitter.com/TheBankova)

Відповідний законопроект подала глава комітету Ради з питань свободи слова Вікторія Сюмар

У Верховній Раді України пропонують обмежити акредитацію журналістів. Відповідний законопроект №7395 від 13.12.2017 "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку інформування діяльності суб'єктів владних повноважень" подала глава комітету Ради з питань свободи слова Вікторія Сюмар.

"Акредитація журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України здійснюється на добровільній основі, передбачає виконання журналістами і технічними працівниками засобів масової інформації їх професійних обов’язків з дотриманням вимог Конституції, законів України, інших нормативно-правових актів, проводиться прес-службою апарату Ради шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток на кожну сесію чергового скликання Ради або одноразових акредитаційних карток", - йдеться у повідомленні.

Наразі акредитація журналістів у Раді проводиться прес-службою аппарата парламента шляхом надання індивідуальних аккредітаційних карток на термін повноважень Ради чергового скликання. Не акредитовані журналісти можуть замовляти у прес-службі разові перепустки.

Крім того, відповідно до законопроекту органи державної влади та органи місцевого самоврядування мають поширювати інформацію про свою діяльність державною мовою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада має намір ввести норму про частку українського товару в публічних закупівлях.