ua en ru

Чалий розповів, які питання Порошенко планує обговорити в США

Чалий розповів, які питання Порошенко планує обговорити в США Фото: Валерій Чалий (mfa.gov.ua)

Порошенко планує обговорити з США результати співпраці країн

Посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий розповів, які питання президент України Петро Порошенко планує обговорити в рамках свого візиту до Нью-Йорка для участі в сесії Генеральної Асамблеї ООН. Про це він повідомив в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

"Я не думаю, що зараз правильно буде щось анонсувати, але скажу, що ми працюємо над тим, щоб використати приїзд президента в Нью-Йорк для того, щоб обговорити з американською стороною результати нашої співпраці. Особливо ті, що досягнуті після візиту президента Порошенко в США. Є дуже непогані результати", - заявив Чалий.

За його словами, серед результатів у тому числі приїзд генерала Джеймса Меттіса в Україну на парад і для переговорів, співпраця в енергетичній сфері, антрациту, з постачання обладнання для зберігання використаного ядерного палива.

"Багато інших речей, в тому числі інвестиційні проекти, якими ми зараз займаємося. Є що обговорити. Як посол, я буду намагатися зробити ці зустрічі на якнайвищому рівні", - резюмував Чалий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Порошенка, що поставка американського вугілля означає безповоротну втрату для Російської Федерації ще одного інструменту енергетичного шантажу.