ua en ru

Cargill придбала 5% акцій Ukrlandfarming

Міжнародна компанія Cargill в кінці 2013 р. придбала 5% акцій агрохолдингу Ukrlandfarming, що належить українському підприємцеві Олегу Бахматюку. Про це повідомила прес-служба Ukrlandfarming.

За словами голови Ради директорів ULF Олега Бахматюка, Cargill і Ukrlandfarming ведуть діяльність на одному ринку - у секторі забезпечення світової продовольчої безпеки.

"Синергія двох потужних гравців дозволить істотно поліпшити можливості й перспективи сільського господарства та харчової промисловості у всьому світі. Це важливий крок у розвитку експортного та інвестиційного потенціалу не тільки ULF, але і України в цілому. Новий етап співробітництва дозволить розвинути наші стосунки через відкриття нових можливостей для спільного бізнесу, вигідних для обох сторін. Впевнений, що це тільки початок великого і успішного спільного шляху", - зазначив Бахматюк.

ULF вже співпрацює з зерновим департаментом Cargill з метою задовольнити потреби міжнародної компанії в поставках зерна з України в обсязі близько 1-1,5 млн. т на рік. Cargill, будучи фінансовим партнером ULF, забезпечує впевненість у надійності, своєчасності й якості таких поставок.

Компанії також обговорюють розвиток проектів в інших галузях, включаючи сектор логістики та міжнародного співробітництва. Зокрема, йдеться про взаємну підтримку при виході ULF на азіатські ринки, включаючи ринок Китаю.

При цьому наголошується, що Cargill не має наміру втручатися або яким-небудь іншим чином включатися в операційну діяльність ULF. Сторони домовилися зберігати деталі угоди конфіденційності.

Ukrlandfarming є найбільшим українським агропромисловим холдингом, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур і насіння, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL), виробництвом цукру, тваринництвом та виробництвом м'яса, а також дистрибуцією сільськогосподарської техніки. У 2012 р. доходи і EBITDA Ukrlandfarming досягли 1,9 млрд дол. і 0,8 млрд дол. відповідно.

Cargill є міжнародним виробником і постачальником харчових продуктів, сільськогосподарської і промислової продукції, а також фінансових послуг. Компанія заснована в 1865 р., на сьогодні налічує 142 тис. співробітників в 67 країнах по всьому світу. В 2013 фінансовому році виручка від реалізації Cargill склала 136,7 млрд дол., доходи 2,31 млрд дол.