ua en ru

Колишній віце-прем'єр Сінгапуру виграв президентські вибори

Переможцем президентських виборів в Сінгапурі став колишній віце-прем'єр країни Тоні Тан, якого підтримала правляча Партія народної дії, передає BBC.

Його відрив від ще одного учасника виборчої гонки - доктора Тан Чен Бока - коливається в межах 1% голосів. Тоні Тан набрав 35,19% голосів, тоді як 71-літній Тан Чен Бок отримав підтримку 34,85% тих, хто прийшов на виборчі дільниці, повідомляє Reuters. Політичні спостерігачі говорять, що такий незначний відрив свідчить про те, що популярність правлячої партії Сінгапуру неухильно падає.

Це були перші повноцінні президентські вибори в острівному місті-державі за останні 18 років. Вперше з 1993 р. громадяни країни могли вибирати між кількома кандидатами. На престижну посаду претендували чотири кандидати, які мають за збігом обставин одне і те ж прізвище - Тан: колишній віце-прем'єр Тоні Тан, а також Тан Чен Бок, Тан Кін Лян і Тан Чжі Сей.

Нинішній Президент, 87-літній Селлапан Раманатанан відмовився балотуватися через похилий вік.

У місті-державі Сінгапур, населення якого складає близько 5 млн людей, посада Президента є церемоніальною, однак оплачується порівняно з іншими країнами дуже добре: близько 3,5 млн дол. у рік.