ua en ru

Колишній президент Вірменії заявив про участь у дострокових виборах до парламенту

Колишній президент Вірменії заявив про участь у дострокових виборах до парламенту Фото: Роберт Кочарян (facebook.com/Dialogorg)

Кочарян підкреслив, що формат його участі в цих виборах поки обговорювати передчасно

Колишній президент Вірменії Роберт Кочарян заявив про намір брати участь у дострокових виборах до Національних зборів країни. Про це пи еолітик розповів в інтерв'ю Sputnik Вірменія.

При цьому Кочарян підкреслив, що формат його участі в цих виборах поки обговорювати передчасно.

"Якщо я оголосив про повернення у політику, то, відповідно, буду брати участь у цих виборах... Поки слід залишити відкритим питання формату та вирішувати організаційні питання. Намітити мети, працювати над мобілізацією тих, кого вважаю своєю політичною опорою", - заявив екс-президент.

Відзначимо, що сьогодні, 31 серпня, Кочаряну виповнилося 64 роки.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, 13 серпня Апеляційний суд Вірменії відпустив екс-президента країни Роберта Кочаряна на свободу. Повідомлялося, що суд задовольнив клопотання адвокатів Кочаряна про звільнення колишнього президента Вірменії з-під арешту. Адвокат Кочаряна повідомив, що екс-президент скористався своїм правом на недоторканність.

Раніше більше чотирьох десятків депутатів Національних Зборів Вірменії представили суду поруку для звільнення Кочаряна.

Як повідомлялося раніше, суд наприкінці липня заарештував Кочаряна через розгін акцій протесту в березні 2008 року.

Його звинувачували в поваленні конституційного ладу Вірменії із застосуванням насильства, а також заволодінні повноваженнями президента Вірменії, парламенту, Конституційного суду чи уряду у спосіб, не передбачений конституцією. Тоді наголошувалося, що Кочаряну загрожує до 15 років позбавлення волі, а сам політик назвав звинувачення сфальсифікованими.