ua en ru

Колишній мер Алушти Володимир Щербина засуджений на два роки позбавлення волі з відстрочкою

Ялтинський міський суд засудив колишнього мера Алушти Володимира Щериіну до двох років обмеження волі з відстроченням виконання покарання. Нагадаємо, 8 жовтня 2010 року мер був затриманий в своєму робочому кабінеті співробітниками Управління по боротьбі з економічними злочинами Головного управління МВС в Автономній республіці Крим в рамках кримінальної справи, порушеної за ч. 1 ст. 365 КК ("перевищення влади або службових повноважень"; передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років) за підозрою в підробці вирішення міськради. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

В ході слідства прокуратура Криму порушила відносно Щербини справи за ч. 1 ст. 351 і ч. 1 ст. 364 КК ("перешкода діяльності депутата місцевої ради", позбавлення волі на строк до шести місяців або обмеження свободи до трьох років; "зловживання службовим положенням", позбавлення або обмеження свободи до п'яти років) і об'єднала їх в одне виробництво. У січні цього року справи були спрямовані до Ялтинського міського суду.

В ході судового засідання, яке відбулося ввечері 14 червня, державний обвинувач вимагав засудити Щербину до чотирьох років позбавлення волі. У свою чергу адвокати колишнього мера стверджували, що справи відносно їхнього підзахисного сфабриковані.

Суд виправдав Щербину в частині звинувачення в підробці рішення міської ради. Проте за перешкоду діяльності депутата міськради і зловживання службовим положенням суд засудив його до двох років обмеження свободи з відстроченням виконання. Після оголошення судового рішення Щербина, що знаходився під вартою вісім місяців, був звільнений.

Адвокати колишнього мера мають намір оскаржити вирок. "Володимир Щербіна має бути виправданий в повному обсязі", - заявила адвокат Олена Канчі. А прес-секретар прокуратури Криму Наталія Бояркина сказала, що питання про оскарження ще не вирішене.