ua en ru

Колишній голова ФДМУ О.Бондар сумнівається, що "Укртелеком" буде проданий більш ніж за 10,5 млрд грн

Колишній голова Фонду держмайна України (ФДМУ) Олександр Бондар сумнівається, що "Укртелеком" буде проданий більш ніж за стартову цінау в 10,5 млрд грн. Таку думку він висловив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

В цілому, приватизацію компанії "Укртелеком" нардеп оцінює позитивно, проте не виключає, що може повторитися ситуація як з приватизацією "Луганськтепловоза", коли компанія була продана за стартовою ціною. "Думаю, що ніхто не підніматиме картки під час проведення конкурсу і компанію "Укртелеком" продадуть за стартовою ціною. Саме стартова ціна буде продажною для цієї компанії в кращому разі", - сказав О.Бондар.
При цьому, він зазначив, що у випадку, якщо "Укртелеком" куплять компанії МТС або DCC, то "відбудеться повна монополізація ринку".
У свою чергу, колишній голова ФДМУ, заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов упевнений, що влада не допустить того, щоб "Укртелеком" був проданий за стартовою ціною. "Я думаю, що обсяг буде значним, і це буде двозначна цифра", - зазначив він.
Нагадаємо, сьогодні Фонд державного майна України оголосив конкурс з продажу 92,791% ВАТ "Укртелеком", повідомили РБК-Україна в редакції офіційного видання фонду "Ведомості приватизації". Пакет пропонується за початковою ціною 10,5 млрд грн, що в 2,4 разу перевищує номінальну вартість. Торги пройдуть через 75 днів за принципом аукціону.
Новий власник компанії повинен забезпечити прибуткову економічну діяльність товариства по звіту про фінансові результати на кінець третього фінансового року з дати переходу права власності на пакет акцій. Йому необхідно виконати умови кредитного договору від 2005 р. (компанія взяла у банків Credit Suisse First і Deutsche Bank на 7 років позику на 500 млн дол.). За два роки "Укртелеком" має створити виділену систему спеціального зв'язку для потреб державних структур. Власник підприємства зобов'язаний за три місяці виплатити 74,37 млн грн дивідендів за 2007 р. (без урахування пені).
До конкурсу не допускаються компанії, які контролюють понад 25% ринку зв'язку, зареєстровані в офшорах, або які не надали відомості, в чиїх інтересах вони беруть участь в торгах. Уряд контролюватиме виконання умов конкурсу щоквартально.