ua en ru

Колишній генсек НОК Геращенко має бути виключений з комітету, - Бубка

Обвинувачений у махінаціях з квитками на Олімпіаду-2012 колишній генеральний секретар Національного олімпійського комітету України (НОК) України Володимир Геращенко має бути виключений зі членів НОК. Про це заявив президент НОК Сергій Бубка, передає радіо "Свобода".

За словами Бубки, Геращенко порушив принципи, позначені в Олімпійській хартії, і завдав шкоди іміджу національного і міжнародного олімпійського руху.

"За порушення своїх членських обов'язків Геращенко підлягає виключенню з НОК", - сказав Бубка, оголошуючи постанову виконкому НОК.

Він наголосив, що рішення про позбавлення членства Геращенка буде ухвалено на Генасамблеї, яка відбудеться 22 червня.

Раніше генеральний секретар НОК Володимир Геращенко пішов у відставку у зв'язку зі скандалом навколо продажу квитків на лондонську Олімпіаду.

Відзначимо, таємне розслідування редакції лондонських новин ВВС показало, що генеральний секретар Національного олімпійського комітету (НОК) України Володимир Геращенко пропонував продати за готівку квитки на лондонську Олімпіаду 2012 р. на суму в кілька тисяч фунтів.

Член комісії з розслідування інциденту Ольга Жуковська зазначила, що Геращенко не мав права проводити переговори про можливість перепродажу квитків та під час переговорів був нетверезим.

"Проблема в тому, що він проводив переговори на тему, про яку не мав права спілкуватися ... а тим більше, у п'яному вигляді", - сказала Жуковська у середу в Києві.

Вона наголосила, що у Геращенка не було наміру продавати квитки і спецкомісія це встановила, вивчивши надані документи. За її словами, Геращенко навіть з об'єктивних причин не міг цього зробити, оскільки одноосібно ніхто у НОК не розподіляє квитки.