ua en ru

Колишнього військового ЗСУ засуджено до 14 років тюрми за співпрацю з спецслужбами Росії

Колишнього військового ЗСУ засуджено до 14 років тюрми за співпрацю з спецслужбами Росії Фото: затримання зловмисника (ssu.gov.ua)

Суд визнав чоловіка винним за статтею про держзраду

Колишнього військового Збройних сил України засуджено до 14 років позбавлення волі за співпрацю з спецслужбами Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"За матеріалами військової контррозвідки Служби безпеки України до 14 років позбавлення волі засуджено колишнього військового за співпрацю з російськими спецслужбами", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, майор ЗСУ в запасі після звільнення виїхав на постійне місце проживання до Москви, де був завербований представником ГУ ГШ Збройних сил РФ, з яким був знайомий за часів спільного навчання у військовому виші.

За завданням "куратора", чоловік повернувся в Україну для збору відомостей про частини та підрозділи ЗСУ у районі проведення антитерористичної операції.

"Агент вийшов з пропозицією про "співпрацю" на старшого офіцера одного з оперативних командувань ЗСУ, запропонував йому за гроші передавати інформацію. Після "зустрічі" український військовий одразу звернувся до СБ України та власного керівництва з інформацією про спробу вербування", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що в рамках кримінального провадження співробітники СБУ зафіксували, що агент організував спілкування українського офіцера із представником російської військової розвідки електронною поштою.

Затримали зловмисника у жовтні 2016 року у Рівному під час отримання "документів", у яких, на його переконання, містилася таємна інформація військового характеру.

Колишнього військового ЗСУ засуджено до 14 років тюрми за співпрацю з спецслужбами РосіїКолишнього військового ЗСУ засуджено до 14 років тюрми за співпрацю з спецслужбами РосіїКолишнього військового ЗСУ засуджено до 14 років тюрми за співпрацю з спецслужбами РосіїКолишнього військового ЗСУ засуджено до 14 років тюрми за співпрацю з спецслужбами Росії

Фото: затримання зловмисника (ssu.gov.ua)

Як повідомляється, Корецький районний суду Рівненської області визнав затриманого винним у скоєні злочину за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти депутата Севастопольської міської ради за вчинення державної зради.