ua en ru

Колишнього Президента Коста-Ріки засудили до 5 років позбавлення волі за звинуваченням у корупції

Колишній Президент Коста-Ріки Мігель Анхель Родрігез засуджений до 5 років позбавлення волі за звинуваченням у корупції. Крім того, йому заборонено перебувати на державній службі протягом 12 років. Суд визнав колишнього Президента винним в підбурюванні до корупції, але в той же час виправдав за звинуваченням у незаконному збагаченні, пославшись на брак доказів. Процес тривав протягом року, передає РБК з посиланням на Associated Press.
Суть звинувачень, пред'явлених М.А.Родрігесу і семи колишнім членам уряду, полягає в тому, що вони отримали хабар у розмірі 149 млн дол. від французької телекомунікаційної компанії Alcatel в обмін на контракт з Costa Rican Institute of Electricity, монополістом в телекомунікаційному секторі економіки країни. Решта обвинувачених були засуджені до різних термінів позбавлення волі від 5 до 20 років.
Сам М.А.Родрігез не визнав себе винним і назвав звинувачення політично вмотивованими. Він звинуватив генерального прокурора у використанні цієї справи для просування власної кар'єри. Колишній глава держави має намір подати позов проти людей, які пред'явили йому звинувачення. "Під час слідства мої права були грубо порушені", - заявив екс-президент в інтерв'ю агентству.
71-річний М.А.Родрігез займав пост глави держави протягом 4 років з 1998 р. по 2002 р. Через два роки після закінчення повноважень він очолив Організацію Американських держав, проте через місяць через пред'явлені звинувачення був змушений залишити цю посаду.